Nieuwsbrief: Ondersteuning door Phaedra tijdens de corona-crisis

Nieuws Nieuwsbrief: Ondersteuning door Phaedra tijdens de corona-crisis

NIEUWS: ONDERSTEUNING VAN PHAEDRA TIJDENS DE CORONA-CRISIS

Ondanks dat we niet op de feestelijk manier die we in gedachten hadden kunnen starten met Phaedra, zitten we absoluut niet stil! Bij deze een bericht over de manier waarop Phaedra de komende tijd ondersteuning zal bieden, ondanks de beperkingen van de maatregelen rondom Corona.
Het is een moeilijke periode voor veel mensen. Mensen die te maken hebben (gehad) met kanker behoren tot de zogenaamde kwetsbare doelgroep en blijven veelal thuis. Inloophuizen zijn gesloten, therapie is stopgezet en in sommige gevallen worden zelfs behandelingen uitgesteld. Daarom hebben we besloten te doen wat we kunnen om ons sterk te maken voor deze mensen, zij hebben juist nu onze steun nodig.
Wat gaan we doen om deze ondersteuning te bieden?

1. PERSOONLIJK TRAININGSSCHEMA OM THUIS FIT TE WORDEN OF TE BLIJVEN - KOSTELOOS VERZORGD DOOR PHAEDRA
Het is juist voor mensen die te maken hebben gehad met kanker belangrijk om te bewegen! Als je net behandelingen hebt ondergaan en moet revalideren, maar ook als het al langer geleden is. Nu veel mensen thuis moeten blijven, lijkt dit soms onmogelijk..
Wij gaan je helpen!
Bij Phaedra werken Ilja Plaisier en Karlijn van Wijngaarden, beiden oncologiefysiotherapeut MSc. Zij maken voor alle mensen met kanker te maken hebben (gehad) rondom Dordrecht gratis een behandelmethode voor thuis.
- mail ons op info@phaedradordrecht.nl en vertel wat het doel van jouw training is, welke behandelingen je hebt gehad en waar we rekening mee moeten houden.
- als we aanvullende vragen hebben, nemen we telefonisch contact met je op
- we mailen 2x in de week een video van 30 tot 45 minuten training, persoonlijk voor jou gemaakt.
- je hoeft geen patiënt van ons te zijn, je hoeft geen lid te worden. En je hoeft hier niet voor te betalen.
- Juist als je net behandeld bent, ook als het een operatie was, is het belangrijk om te bewegen binnen jouw grenzen!

2. HAARWERK NOODSERVICE
Omdat de kapsalons zijn gesloten, is er nu weinig tot geen aandacht voor haarwerken. Als er iets mis is met je haar, of met je haarwerk, bel dan naar Phaedra. Wij komen het haarwerk (binnen Drechtsteden) bij je ophalen en gaan je helpen. Of onze kapser neemt telefonisch contact op om je adviezen te geven over wat je het best kunt doen.

3. Therapie
Ook onze therapeuten gaan door met hun werk! Wil je een telefonisch of videoconsult met de psycholoog, de diëtist, de fysiotherapeut of een van onze andere therapeuten? Dat kan! We passen ons aan aan de situatie en ondersteunen je waar je kunnen.

Daarnaast gaan we vanaf het eerste weekend van april producten uit de winkel bij de mensen thuis brengen. Hierover volgt volgende week meer!

Als je wilt, kun je dit delen met mensen die dit nodig kunnen hebben. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen! Juist in deze tijd is het belangrijk dat deze groep niet wordt vergeten!

Lieve groeten, Karlijn van Wijngaarden